Lang leve het goede leven
Hi there,
Hoe gaatie in kikkerland? Fijn in de kou? Ik kan me werkelijk niks voorstellen bij winterwandelingen, vorst, erwtensoep en dikke winterjassen met een bontkraag. Hier is het warm, schijnt de zon, eten we ijsjes, gaan we surfen zonder wetsuiten houden we strandwandelingen bij zonsondergang. Kortom:ik bennog steedsvol aan het genieten van het goede leven!!
Ondertussen heb ik al weer veel gedaan en meegemaakt. Maar ik zal jullie niet lastigvallen met een ellenlang verhaal. Ik doe het graag puntsgeweis, lekker overzichtelijk, fijn op zijn nederlands hihi.
- Kayak tour gemaakt naar klein eilandje. Snorkelen. Zeester vastgehouden :) Shaggy (surfinstructeur)was onze gids, gekkenhuis haha.
- Na een overweldigende ervaring in het verleden heb ik zowaar weer eens geprobeerd een tocht te maken ter paard.Ook na deze tochtvoel ik me nog steeds niet gemaakt om bovenop een paard te zitten. Na 200 meter verstapte hij zich en strompelde voort. Daar gaan we weer dacht ik haha... Maar toch was het tof en hebben we een mooie tocht gemaakt naar afgelegen stranden verderop. Door het bos, steile hellingen, smalle paadjes met afgronden. Op deze momenten probeer ik me danin te leven in het dier, maar ik snap nog steeds niet waarom mijn lieve paard continue op het randje van de afgrond wilde lopen.. Hoe dan ook, wel weer een stuk mooie natuur gezien. Het lijkt hier vaakof je in de tuin van de koningin bent. Geen idee hoe die eruit ziet eigenlijk, maar dat is het eerste wat in me opkomt hihi.
- Veel hangen met locals. Ze zijn echt tof en vooral heerlijk impulsief! Ze kunnen je elk moment vragen om hen te vergezellen. Naar een mooi uitzicht ergens in de bergen, naar een strand verderop, familiefeestje, naar oma in een nabijgelegen dorpje of naar een festival met rodeo. Dat laatste was echt te gek! Die beeste zijn groooot. Ik was echt flabbergasted. Het is dus echt waar wat je ziet op tv haha. Gelukkig geen dooien.
- Tour de tortugas. Een aantal dagen per maand komen zeeschildpadden naar het strand om eieren te leggen. Als je geluk hebt en in de juiste tijd van het jaar komt, is het strand zwart van de schildpadden zover je kunt kijken. Ja, dat leek me wel wat! Aangekomen op het desbetreffende strand was het inderdaad zwart. Maarde reden hiervan washelaas omdat ondertussen de zon onder was gegaan hihi. Het kwam erop neer dat we niet meer dan 2 of 3 schildpadden tegelijk konden zien (ze gebruiken geen zaklampen, omdat ze de dieren niet willen storen). Het was leuk en bijzonder, maar na een paar schildpadden en een nest minischildpadjes had ik het wel gezien. I know, i'm getting spoiled.
- Naar Volcan Arenal en Monteverde geweest. Vergezeld door eenknettergekke-hyperactieve gids, die geen wimpers en wenkbrauwen meer heeft omdat hij deze uit hyperactiviteit allemaal uittrekt. Ik vond hemfantastisch haha.De vulkaan is een van de vele die actief is en bijna dagelijks kleine uitbarstingen heeft. Toch had ie er nu al 23 dagen niet zoveel zin meer in en hebben we dus geen spuwende lava gezien, shit. Schijnbaar gaat het metmeer geweld gepaard gaat als hij na al die dagen wel weer uitbarst. Helaas heb ik dat niet kunnen bewonderen, jammer, ik had wel een keer een evacuatie willen meemaken ofzo.
Benook naar Monteverdegeweest. Supermooi regenwoud, weer tuin-van-de-koningin-gevoel, maar dan een extreme tuin. Hier hebben we een canopy-tour gedaan. Dude dat was echt amazing!!! Dus zo voelt het als je kunt vliegen.. :)
Verder heb ik 2 weken geleden mijn spaanse lessen afgesloten en ben ik begonnen met vrijwilligerswerk. Nouja, werk... Het plan was om te helpen op een basisschool. Er was alleen een klein probleempje, er zijn geen kinderen, want het is vakantie. DUS, lekker dan. Het enige wat ik heb gedaan is een half uurtje lesgeven. Ja dat was welhilarisch. Een lerares riep een stuk of 15 kinderen bijeen die aan het spelen waren op het schoolplein, stopte ze in een klas, gaf mij een markeerstift en zei: let's teach. Oke hihi ik ben verpleegkundige maargoed. Ik heb wat verteld over mezelf, over Nederland, Engels met hen geoefend en hen zoveel mogelijk vragen laten stellen. Was echt tof en ze begrepen zelfs mijn Spaans hihi. Helaas was dit maar een half uurtje enik hebdaarna niet meer de kans gehad om iets te doen op de school. Komt erop neer dat ik 2 weken het simpele leven leef en eigenlijk niet zoveeluitvreet. Ook niet verkeerd, maarik ben klaar om meer te zien en te gaan reizen. Dit weekend op naar Nicaragua, kijken of daar iets te beleven is ;)
Het leven is hier zo anders. Ik voel me goed.Het geeft me een fijn gevoel als ik op mijn hoofd krap en er daarna zand onder mijn nagels zit.Ik vind hetheerlijk om naar zwetende ontblote bovenlichamen te kijken van de locals die bij zonsondergang een potje voetbal spelen op het strand. En ook als het geen ontblote bovenlichamen waren had ik het leuk gevonden. Het geeft me een soort van goed gevoel om ´s avonds mijn blauwe plekken en schaafwonden te ckecken van het surfen. Het is zo anders om je eens druk te maken om vallende kokosnoten, aangezien de kans statistisch gezien groter is dat je komt te overlijden door een kokosnoot op je kop dan door een haai die je aan stukken rijt. Het geeft me een goed gevoel om 's ochtends naar het strand te lopen om te kijken hoe de golven zijn voor surf. Het geeft een vreemd gevoel om erachter te komen dat je ondertussen denkt in het Engels en dat je het werkelijk lastig vind om in het Nederlands te praten als er dan eindelijk een Nederlander naast je staat in de bar. Grappig dat dit dan Dennis Weening is die aan het filmen is voor een nieuw tv-programma: so you think you can dance in Costa Rica. Nee grapje, iets over reisleiders ofzo.
Bueno. Dat was het wel weer denk ik. Ik ga het strand maar weer eens uitchecken. Wil eigenlijk graagsurfen op mijn laatste dag in Samara. Maar gisteren hardgacrashed met mijn board. Dachtecht dat ik mijn rug had gebroken -hoorde namelijk een behoorlijke krak- en dat mijn laatste uurtje had geslagentoenik liters water binnenkreeg en eindeloos lang onder water koprollen aan het maken was.Daarna gelukkig snel geconstateerd dat ik mijn benen nog gewoon kon voelen en nog een uurtje door gesurft. ´sAvonds was er Reggae night, maar ik danste verdorie als oma (sorry Grootje, ik weet eigenlijk niet eenshoe jedanst), omdat ik toch best last van mijn rug had gekregen haha. Surfen zit er dus even niet in vandaag, ai.
Een hele dikke kus uit Costa Rica!!! Fijne feestdagen lieve mensen. Ik heb nog geen idee waar ik die ga doorbrengen, heerlijk gevoel. CARPE DIEM
Alvast een feliz cumple en een feliz navidad y año nuevo :)
Waar dat ook moge zijn? ;)
Ik heb net nog aan je gedacht toen ik door de fucking sneeuw fietste en helemaal niks kon zien!
Gelukkig heb jij nog lekker weer :D
Besitoo
Heerlijk, Heerlijk, Heerlijk, ben jaloers!
Jij ook fijne feestdagen....waar dat ook moge zijn ;)
Dikke kus!
ej heleentje!
vette shit:-) klinkt erg goed daar allemaal! respect hoor dat je uberhaupt op zo'n board kan staan...en dat je uberhaupt nog kan lopen de volgende dag:-p En trouwens over lopen gesproken...je lieve zus en ik hebben je opgegeven voor de bata...euhm...16 km dacht ik:-p.... goed toch?
hej geniet er nog van...hou het gevoel vast en fijne feestdagen!
kus nanc
Hoi Heleen!! wat een super leuk verhaal! en leuk om te horen dat je spaans steeds beter wordt! cuando vuelvas a holanda vamos a practicar juntas?
aca esta todo blanco, hace mucho frio.
hace dos semanas estuve de vacaciones en argentina! la pase muy bien! no las vi a judith y kelly.
suerte con en surf, segui practicando
un beso grande!
jose
Hey lieve Heleen! Ik word gewoon blij als ik je verhaal alleen maar lees en jij mag het allemaal mee maken. Echt top dat je het zo naar je zin hebt. Dat mag ik iig wel stellen na dit verhaal dacht ik zo ;) alvast hele fijne kerstdagen en ik spreek je snel! xxxx vanuit het koude (trust me het is echt koud) Hollanda
Topverhaal, heerlijk om te lezen!
Tot snel! KUS
Goed verhaal Heleen!
Pas je wel een beetje op jezelf?!
Mail je zo eens terug! (sorry beetje druk gehad..)
Have fun!
Kus
Heleentje!!!!
Gefeliciteerd!! Wat een heerlijk plekje om je verjaardag te mogen vieren!!
Geniet ervan!!
Bouw maar een leuk feestje!!
Liefs Karin, Jaimy, Marloes, Antoinette, Lonneke en Danique!!
Hey heleen!
Ook een feliz cumple! (ik gok tenminste dat dat iets van fijne verjaardag betekent:-p)
liefs nanc
Hoi Heleen,
allereerst de beste wensen voor 2011! Het lijkt me bijzonder om oud en nieuw in je korte broek te vieren, hi hi!
Ik heb nu nachtdienst en heel veel tijd!!! Dus ik heb al je verhalen eens uitgebreid zitten lezen. Wat heb jij het heerlijk daar! Genieten!!!!